У Києві правоохоронці затримали серійного грабіжника, що відбирав мобільні телефони у дітей

 

У Києві правоохоронці затримали зловмисника, який силою забирав ґаджети у дітей.

Про це в середу, 17 лютого, інформує відділ комунікації поліції Києва.

“З початку року до чергової частини Дарницького управління поліції надійшла низка повідомлень про пограбування дітей. Батьки потерпілих пояснювали, що на вулиці невідомий чоловік залякував хлопчиків 10-14 років та забирав в них мобільні телефони”, – йдеться у повідомленні.

За словами начальника відділу кримінальної поліції Дарницького управління поліції Олексія Кабанченка, під час реалізації матеріалів справи оперативного обліку правоохоронці з’ясували, що до правопорушень проти дітей причетна одна особа та затримали підозрюваного.

“Ним виявився раніше судимий за вчинення грабежу та шахрайства 31-річний чоловік, який звільнився з місця позбавлення волі у жовтні 2020 року. Ми встановили причетність затриманого до п’яти пограбувань. Він стежив за дітьми у безлюдних місцях, підходив та розповідав вигадану історію, нібито у його брата хтось неподалік забрав мобільний телефон і йому необхідно перевірити “мобілку” потерпілого на предмет можливого викрадення. Після чого брав телефон для “перевірки” та зникав з місця, а при відмові дітей віддавати телефон добровільно, погрожував їм застосуванням сили. Телефони зловмисник здавав до ломбардів або продавав у місцях стихійної торгівлі”, – зазначив Кабаченко.

Слідчим відділом Дарницького управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає від чотирьох до шести років позбавлення волі.

“Затриманому оголошено про підозру у вчиненні повторного правопорушення та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Крім цього, ми перевіряємо причетність підозрюваного до вчинення аналогічних злочинів на території інших районів столиці”, – додав очільник кримінальної поліції.

Читайте також:
У Полтаві засуджена за крадіжку айфона екссекретарка Киви стала заступницею голови райради

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна