На Прикарпатті закінчуються COVID-ліжка, в регіон виїхав головний санлікар

 

У багатьох населених пунктах Івано-Франківської області заповненість ліжко-місць – понад 90%, в регіон терміново виїхав головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Про це йшлося на традиційній селекторній нараді під головуванням президента України Володимира Зеленського у вівторок, 16 лютого.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що минулого тижня у країні зберігалася тенденція до зниження кількості активних хворих. На сьогодні їх в Україні 129 тисяч. Також, за словами очільника уряду, минулого тижня зменшилася кількість летальних випадків, зайнятих ліжок та госпіталізованих.

“В Івано-Франківській області – один з найбільших рівнів захворюваності на 100 тисяч населення і другий найбільший рівень за кількістю зайнятих ліжок – у середньому 73%. За минулу добу захворіла 621 особа. При цьому в області 9339 активних хворих, що більше, ніж у місті Києві”, – цитує Шмигаля пресцентр Банкової.

За словами прем’єр-міністра, сьогодні ввечері очікується засідання місцевої комісії з питань ТЕБ та НС щодо цієї ситуації.
В область терміново виїжджає головний державний санітарний лікар – заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

“Треба ретельно розібратися в ситуації, оскільки через сніг доправлення пацієнтів швидкими в інші області, де є вільні місця, надто ускладнене, треба розглянути варіант розгортання додаткових ліжок в області. Пам’ятайте, що насамперед важливі життя пацієнтів”, – сказав Володимир Зеленський.

Також президент запитав у міністра охорони здоров’я Максима Степанова, коли Україна отримає перші вакцини та розпочнеться вакцинація.
Очільник МОЗ повідомив, що його відомство проводить активні переговори з різними країнами та постачальниками й передбачає, що доставка вакцини відбудеться “найближчим часом”.

Читайте також:
COVID-19 в Україні: за добу діагностували 3,1 тис. випадків, дещо зменшилася кількість госпіталізацій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна