Контррозвідка затримала на Одещині командира ДРГ луганських терористів

 

Контррозвідники Служби безпеки України відрапортували, що затримали на Одещині командира розвідувально-диверсійної групи одного з підрозділів терористичної організації “ЛНР”.

Про це у вівторок, 16 лютого, повідомив пресцентр СБУ.

За даними слідства, уродженець Луганщини у 2014 році брав участь у захопленні Управління СБУ в Луганській області та забезпечував його “охорону”.

“Згодом продовжив терористичну діяльність та брав участь у бойових діях проти сил АТО/ООС у складі так званого “3-го Станично-Луганського батальйону ПДВ ДШБ” як командир розвідувально-диверсійної групи”, – кажуть на Володимирській, 33.

Зловмисника затримали після прибуття на підконтрольну українській владі територію для “виконання розвідувальних завдань щодо українських військових об’єктів”, додали в спецслужбі.

Чоловікові вже повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:
Контррозвідка затримала на Донбасі розвідника бойовиків. Він дає свідчення проти своїх. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна