Україна не може відмовитися від Мінських угод, але їх треба міняти, – Резніков

 

Україна не може відмовитися від Мінських угод, але текст документа потребує модернізації.

Про це в понеділок, 15 лютого, повідомив на брифінгу віце-прем’єр-міністр – міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.

“Мінські угоди носять політико-дипломатичний характер. Це угоди, але ніяк не міжнародний договір, ні тим більше міжнародний закон, але це не означає, що Україна може відмовитися від Мінських угод. Мінські угоди залишаються єдиною базою, яка поки є, принципи і головні цілі якої – припинення війни на Донбасі”, – цитує Резнікова “Інтерфакс-Україна”.

Водночас Резніков підкреслив необхідність модернізації Мінських угод. Як мінімум пункту 9 “Комплексу заходів з виконання Мінських угод”, де мова йде про черговість проведення місцевих виборів на Донбасі і передачу контролю на кордоні України і Росії.

Крім того, Резніков закликав Росію уважно читати текст угод, де першим пунктом значиться питання безпеки.
За його словами, без врегулювання питань безпеки не може бути й мови про виконання будь-яких політичних речей. Резніков додав, що Росія при цьому постійно наполягає на пріоритеті політичного врегулювання, забуваючи про безпеку.

Читайте також:
Мінські угоди виконати неможливо, США можуть допомогти повернути окуповані території, – Єрмак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна