На Львівщині звільнили директора лікарні, де померли двоє пацієнтів на ШВЛ

 

У Львівській області звільнили з посади директора Жовківської районної лікарні, де в листопаді 2020 року через відключення електропостачання померли двоє пацієнтів, які були на апаратах ШВЛ.

Про відповідне розпорядження повідомив міський голова Жовкви Олег Вольський у фейсбуці в понеділок, 15 лютого.

“Відповідно до виданого мною розпорядження – з 15 лютого 2021 року звільнено Шевціва Ігоря Євгеновича з посади директора КНП “Жовківська лікарня” (“Жовківська ЦРЛ”). Наступний етап – проведення відкритого конкурсу для визначення нового керівника установи, про який повідомимо згодом”, – написав Вольський.

У тексті розпорядження зазначається, що з Ігорем Шевцівим достроково з 15 лютого 2021 року розірвано контракт “відповідно до поданої заяви”.

Нагадаємо, 27 листопада 2020 року в Жовківській ЦРЛ відбулося відключення електропостачання, що тривало майже півтори години.
В реанімаційному відділенні померли двоє пацієнтів із COVID-19, які були підключені до апаратів ШВЛ.
За розпорядженням МОЗ Львівська облдержадміністрація створила комісію, висновки якої засвідчили, що смерть пацієнтів сталася через бездіяльність адміністрації медзакладу.

За фактом слідчі Жовківського відділення поліції за процесуального керівництва Червоноградської місцевої прокуратури відкрили кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу України – ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) та ч. 2 ст. 119 (вбивство через необережність).
Максимальне покарання, передбачене санкціями цих статей – позбавлення волі на строк до восьми років.

Читайте також:
У Львові в трьох лікарнях створять посаду медичного капелана

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна