Кількість постраждалих від землетрусу в Японії перевищила сотню

 

Кількість постраждалих під час землетрусу в Японії перевищила 100 осіб.

Про це в неділю, 14 лютого, повідомляє агентство Kyodo.

Постраждали мешканці префектури Фукусіма, Міяги і декількох інших районів. Інформації про загиблих немає.

Внаслідок землетрусу без електрики залишилися близько 950 тисяч будинків. До ранку проблему вдалося усунути, без світла залишаються лише кілька сотень будівель у Фукусімі.

Телеканал NHK з посиланням на екстрені служби передає, що в результаті землетрусу постраждали 104 людини в префектурах Фукусіма, Міяги, Ібараки, Тотігі, Сайтама, Тіба, Канагава і Гума. Багато постраждалих отримали травми при падінні.

Як інформувала “Новинарня“, землетрус магнітудою 7,3 стався о 23:08 (16:08 за Києвом) 13 лютого у Тихому океані в районі японської префектури Фукусіма, його осередок залягав на глибині 55 км, поштовхи відчувалися в Токіо.

Представник національного метеорологічного управління Японії припустив, що подія може бути наслідком руйнівного землетрусу 2011 року. Також про це заявив професор Інституту дослідження землетрусів Токійського університету Кенджи Сатаке. За його словами, “не дивно, що десять років тому стався афтершок такого масштабу”.

Сейсмологи попередили, що найближчого тижня можуть виникнути повторні підземні поштовхи високої потужності. Прем’єр Японії Есіхіде Суга рекомендував громадянам країни залишатися вдома.

Землетрус, що стався приблизно в цій же зоні в 2011 році, призвів до катастрофічних наслідків: хвиля цунамі спровокувала загибель тисяч жителів Японії. Крім того, через землетрус і цунамі 2011 року сталася серйозна аварія на АЕС у Фукусімі.

Читайте також:
У Хорватії зросла кількість жертв від землетрусу: сьому людину знайшли під завалами церкви

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна