“Дівчино, скажу тобі відверто”: вітайте коханих із Днем Валентина словами українських поетів

 

Як привітати кохану людину з Днем святого Валентина та зізнатися в почуттях? Лірики-попередники вже подбали про це.

14 лютого “Новинарня” поширює графіку від студії онлайн-освіти EdEra, яка продовжує закохувати в українську літературу і заохочує зізнаватися в коханні словами українських письменників.

“Хотіла б я тебе, мов плющ, обняти,
Так міцно, щільно, і закрить од світа,
Я не боюсь тобі життя одняти,
Ти будеш, мов руїна, листом вкрита”,

— це Леся Українка.

І ще чимало файлів, придатних для пересилки в месенджерах, і в День Валентина, і просто: Василь Симоненко, Ліна Костенко, Іван Франко, Сергій Жадан, Володимир Сосюра, Юрко Іздрик.

“Ми заохочуємо підглядати в наших письменників і не боятися надихатися їхніми творами. Спробуйте замінити звичну фразу «Я тебе люблю» на неймовірно глибокі, ніжні та чуттєві слова”, – закликають освітяни.

Про EdEra. Це студія онлайн-освіти, мета якої – зробити освіту в Україні якісною, доступною та наявною в глобальному освітньому контексті.
EdEra створює онлайн-курси та інші навчальні матеріали для журналістів, юристів, вчителів, школярів, державних службовців, лікарів, соціальних підприємців та експортерів.

Читайте також:
“Мрія? А що це?!” Як класики вигадували б нові українські слова, якби жили в наш час.
ДІАЛОГИ В МЕСЕНДЖЕРАХ

“Нехай ні жар, ні холод… Ні COVID!” Новорічні вітання і тости – з цитат українських класиків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна