Яворівський полігон отримав VR-симулятор для підготовки артилеристів

 

Збройні сили України отримали комплексний симулятор бригадної артилерійської групи, який використовується для підготовки військових на Яворівському полігоні.

Про це повідомив директор приватного КБ “Логіка” Юрій Добронравін, передає Defense Express.

Зазначається, що бюро розробило проєкт з постачання комплексного симулятора бригадної артилерійської групи (БрАГ) для Міжнародного центру миротворчості та безпеки (Яворівський полігон). З жовтня 2020 року його почали опановувати українські військові.

Такий симулятор дозволяє виконувати одночасне тренування всіх офіцерів БрАГ по застосуванню систем артилерії, які використовують Збройні сили України:

  • самохідна установка 2С1 “Гвоздика”;
  • система залпового вогню БМ-21 “Град”;
  • буксировані гармати Д-20, Д-30, 2А36 “Гіацинт – Б”, 2А65 “Мста – Б” та інших зразків.

“На такому комплексному симуляторові БрАГ можна відпрацювати також взаємодію з артилерійською розвідкою, контрбатарейними радарами, звукометричними комплексами та безпілотними літальними апаратами”, – пише видання.

Симулятор використовує програмне забезпечення VBS3 (віртуальне бойове середовище), яке є де-факто стандартом для подібного року систем в країнах НАТО.
Використання VBS3 дозволяє поєднати вже існуючі симулятори в єдину мережу та здійснювати комбіновані тактичні навчання до ротного та батальйонного рівнів.

Додамо, що в попередні роки основним видом продукції для цього підприємства були тренажери для підготовки військовослужбовців для бронетанкових та мотопіхотних частин. У 2020 році підприємство зосередилось на виготовленні симуляторів систем протиповітряної оборони.

Зокрема, в минулому році КБ “Логіка” розробило й поставило одразу в декілька навчальних центрів ЗСУ симулятори для комплексів ЗУ-23-2, ЗУ-23-4 “Шилка”, 2С6 “Тунгуска”, Бук М-1 та С-300.

Читайте також:
Повітряні сили придбають тренажери для зенітних ракетних комплексів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна