У Полтаві попрощалися із загиблим від кулі снайпера Олександром Глушком з 81 оаебр. ФОТО

 

У Полтаві попрощалися із солдатом 81-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗСУ Олександром Глушком, який загинув 11 лютого під Зайцевим Донецької області внаслідок смертельного кульового поранення, завданого російським снайпером.

Церемонія прощання відбулася в суботу, 13 лютого, на площі перед Полтавською ОДА. Відспівали військового в Свято-Успенському кафедральному соборі.

Провести в останню путь воїна прийшли побратими, військовослужбовці, представники громадськості й духовенства, керівництво області, волонтери, містяни, передає пресцентр Полтавської ОДА.

Полеглого героя люди зустріли живим коридором, стоячи на колінах, тримаючи квіти, лампади і синьо-жовті прапори в руках.

Глушко служив на посаді водія-електрика інженерно-саперного взводу 5-ї батальйонної тактичної групи 81-ї окремої аеромобільної бригади.

 

Заступник командира військової частини А1493 Петро Гоц розповів, що солдат Олександр Глушко 11 лютого укріплював позицію. Ворожий снайпер поцілив йому в спину.

“Сашко прийшов до нас на службу в 2019 році. Це була чуйна й порядна людина, сім’янин. Завжди допомагав своїм побратимам і друзям. Сумлінно виконував поставлені завдання, незалежно від того, небезпечні вони були чи буденні. Вічна слава нашому герою”, – зазначив Гоц.

Офіцер також передав дружині загиблого Грамоту пошани і скорботи від головнокомандувача Збройних сил України генерал-полковника Руслана Хомчака, пише видання “Зміст”.

Поховають Олександра Глушка у Рунівщині, звідки він родом і де живе його мама.

Фото “Газети по-українськи”:

У Полтаві попрощалися із загиблим від кулі снайпера Олександром Глушком з 81 оаебр_3 У Полтаві попрощалися із загиблим від кулі снайпера Олександром Глушком з 81 оаебр_6 У Полтаві попрощалися із загиблим від кулі снайпера Олександром Глушком з 81 оаебр_1 У Полтаві попрощалися із загиблим від кулі снайпера Олександром Глушком з 81 оаебр_2 У Полтаві попрощалися із загиблим від кулі снайпера Олександром Глушком з 81 оаебр_4 У Полтаві попрощалися із загиблим від кулі снайпера Олександром Глушком з 81 оаебр_5 У Полтаві попрощалися із загиблим від кулі снайпера Олександром Глушком з 81 оаебр_8 У Полтаві попрощалися із загиблим від кулі снайпера Олександром Глушком з 81 оаебр_7
<
>

Олександр Глушко народився 11 листопада 1984 року в селі Рунівщина Полтавського району. Чоловік разом із дружиною та двома дітьми проживав в обласному центрі.

У лютому 2019 року Олександр був зарахований до списків 5-ї батальйонної тактичної групи 81-ї окремої аеромобільної бригади сапером інженерно-саперного взводу.

У захисника залишилася матір, сестра, дружина та двоє дітей.

Як інформувала “Новинарня“, 11 лютого близько 9:30 ранку у районі Горлівки на Донеччині російський снайпер важко поранив військового Збройних сил України.
Оперативно-тактичне угруповання “Північ” згодом уточнило, що снайперська атака окупантів відбулася в районі населеного пункту Зайцеве.

Глушку було 36 років. Чоловіка після поранення евакуювали в лікарню Бахмута, але врятувати життя не змогли.

Читайте також:
Загиблі герої січня 2021: обличчя, історії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна