В Італії сформували новий уряд на чолі з ексглавою Європейського центрального банку Маріо Драгі

 

Рада міністрів Італії на чолі з колишнім головою Європейського центрального банку Маріо Драгі провела в суботу своє перше засідання, передає італійське телебачення.

Кількома годинами раніше прем’єр і всі 23 його міністри склали присягу в присутності президента Італії Серджо Маттарелли в Квірінальському палаці, передає агентство ANSA.

Драгі сформував уряд, щоб покласти край політичній кризі: колишня Рада міністрів на чолі з Джузеппе Конте втратила стабільну підтримку більшості в парламенті. У підсумку Маттарелла вирішив, що з урахуванням пандемії коронавірусу Covid-19 проводити дострокові вибори було б нерозумно.
Замість цього він доручив Драгі сформувати “неполітичний” уряд для продовження боротьби проти пандемії і викликаних нею економічних проблем.

У підсумку Драгі під час консультацій в лютому заручився підтримкою основних політичних партій і сформував Раду міністрів, до якої увійшли як технократи, так і деякі представники політичних сил Італії. Деякі міністри з колишнього уряду зберегли свої посади.

Так, лідер “Руху п’яти зірок” Луїджі Ді Майо залишився главою МЗС Італії. Міністром оборони залишився Лоренцо Гуеріні (Демократична партія). Зберегла свою посаду глава МВС Лучана Ламорджезе, яка не є представником жодної партії.

Міністром юстиції стала Марта Картабія, міністром економіки – Даніеле Франко. Обидва ці призначення – неполітичні. Міністром економічного розвитку призначено Джанкарло Джорджетті (партія “Ліга”).

Очікується, що наступного тижня парламент проголосує щодо питання довіри новій Раді міністрів Італії.

Президент України Володимир Зеленський вже привітавт Маріо Драгі з формуванням нового уряду Італії.

“Щиро вітаю Маріо Драгі з формуванням нового уряду Італії! Бажаю успіхів на новій посаді. Очікую зміцнення дружби і партнерства між Україною та Італією”, – написав Зеленський у своєму акаунті в твіттері.

Читайте також:
Прем’єр Італії Конте подав у відставку на тлі політичної кризи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна