Уряд пропонує називати містами населені пункти, де мешкає понад 10 тисяч людей

 

Кабінет Міністрів України направив до парламенту законопроєкт “Про порядок вирішення питань адміністративно-територіального устрою України”.

Як інформує Суспільне, це документ, зокрема, визначає підстави для надання населеному пункту статусу міста чи селища.

Відповідно до норм, прописаних у законопроєкті, населений пункт називатиметься містом, якщо в ньому мешкає понад 10 тисяч людей, а щільність населення становить 1000 людей на квадратний кілометр площі.

Селищем називатиметься населений пункт, чисельність мешканців якого перевищує 5 тисяч людей.

Законопроект “Про порядок вирішення питань адміністративно-територіального устрою України” є одним з пакету так званих євроінтеграційних законів, які мають пришвидшити виконання Україною Угоди про асоціацію.

Він має визначити чіткі правила вирішення питань адміністративно-територіального устрою – порядок утворення, ліквідації, встановлення і зміни меж адміністративно-територіальних одиниць та населених пунктів, тощо.

Досі на території України чинним є указ президії Верховної Ради Української РСР “Про порядок вирішення питань адміністративно-територіального устрою Української РСР” від 12 березня 1981 року.

Читайте також:
У КСУ оскаржують закон про об’єднання територіальних громад

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна