Зараз немає умов для вільних і чесних виборів у Донецьку й Луганську, – Європарламент

 

Європарламент заявив, що зараз немає умови для вільних та чесних виборів у тимчасово окупованих Донецьку та Луганську.

Про це йдеться у звіті Європарламенту про виконання Угоди про асоціацію з Україною на 42-х сторінках.

У резолюції йдеться про оцінку стану реформ, вельми жорсткі заяви ЄП щодо дій Росії, визнання РФ державою-окупантом тощо.

“Місцеві вибори в окупованих частинах східної України повинні проводитися відповідно до українського законодавства та під наглядом ОБСЄ; Європарламент підкреслює, що зараз немає умови для вільних та чесних виборів у Донецьку та Луганську“, – йдеться в документі, який цитує “Європейська правда”.

Також євроінституція привітала відновлення мирних переговорів у форматі “нормандської четвірки”, закликає всі сторони дотримуватися угоди про припинення вогню.

“… наголошує на важливості визначення додаткових районів розведення, діяльності з розмінування та відкриття контрольно-пропускних пунктів через лінію зіткнення; та закликає Росію використовувати свій вирішальний вплив на збройні формування, які вона підтримує, для дотримання та повного виконання зобов’язань, взятих на себе Росією”, – додали в ЄП.

Читайте також:
На розгляді ВР немає законопроєктів про вибори на окупованих територіях, – Разумков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна