Бойовика угруповання “Восток” засудили до 10 років ув’язнення

 

Контррозвідники Служби безпеки України викрили учасника незаконних збройних формувань, який чинив активний супротив силам АТО, зокрема у районі Донецького аеропорту. Злочинця заочно засудили до 10 років позбавлення волі.

Про це в п’ятницю, 12 лютого, інформує пресцентр СБУ.

За даними слідства, у травні 2014 року чоловік приєднався до угруповання бойовиків “Восток”. У складі незаконного збройного формування він брав участь у бойових діях проти українських військових та правоохоронців у районі Донецького аеропорту, а також поблизу Савур-Могили, Ясинівки, Пантелеймонівки, Красного Партизану, Пісків та Авдіївки.

Наразі бойовик переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території Донецької області.

Засудженого оголосили в розшук за вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Документування протиправної діяльності проводилось під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.

Читайте також:
Бойовик “ДНР” підірвався в Москві на привезеній з Донбасу гранаті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна