Верховний Суд прийняв один позов щодо указу Зеленського про санкції до каналів Козака

 

Верховний Суд України прийняв до розгляду позов щодо указу президента Володимира Зеленського про введення санкцій проти телеканалів Zik, “112 Україна” та NewsOne, які належать нардепу Тарасу Козаку. Перші два були відхилені судом.

Про це в четвер, 11 лютого, йдеться в пресрелізі Верховного Суду України.

Судове провадження буде відкрите за позовом № 9901/26/21.

“У ньому громадянин України оскаржує указ президента про санкції проти нардепа Тараса Козака і трьох його телеканалів (Zik, “112 Україна” та NewsOne), стверджуючи про порушення його права на отримання інформації з інформаційних програм, які транслювалися на цих телеканалах”, – йдеться в повідомленні.
Позивач вважає, що це є порушенням прав людини відповідно до статей 8 і 10 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Розгляд справи розпочнеться 15 березня в 12:00.

Нагадаємо, що 10 лютого стало відомо, що Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду відмовив у відкритті провадження за однією із позовних заяв про визнання протиправним і скасування указу президента щодо введення рішення РНБО про санкції проти трьох телеканалів – “112 Україна”, NewsOne і ZIK.

Читайте також:
До Верховного Суду надійшов третій позов на санкції проти “112 Україна”, NewsOne і ZIK

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони щодо запровадження санкцій щодо соратника Віктора Медведчука – нардепа від “ОПЗЖ” Тараса Козака та щодо групи телеканалів із “пулу Медведчука”, які транслюють російську пропаганду – “112 Україна”, NewsOne, ZIK. Підставою для цього став закон України “Про санкції” та постанова Верховної Ради від 4 жовтня 2018 року (№9157).
Після 23-ї години оператори кабельних мереж почали відключати трансляцію цих каналів.

3 лютого в посольстві США в Україні заявили, що Штати підтримують Київ щодо протидії “зловмисному впливу Російської Федерації”.

Водночас у Кремлі засудили санкції президента України проти телеканалів з орбіти кума Володимира Путіна, нардепа від “Опозиційної платформи – За життя” Віктора Медведчука.

Читайте також:
Україна звернулася до YouTube, щоб закрити ще й там NewsOne, ZIK і “112 канал”

Санкції щодо каналів Медведчука готували таємно, бо в Україні шалена агентура РФ, – Данілов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна