Вперше в історії незалежної України суд постановив конфіскувати катер, на якому порушили держкордон

 

Швидкісний маломірний плавзасіб, на якому мешканці Подунав’я незаконно перетнули державний кордон, рішенням суду визнаний безпосереднім засобом і знаряддям вчинення правопорушення та конфіскований у дохід держави.

У пресцентрі Державної прикордонної служби України в середу, 10 лютого, наголосили, що таке судове рішення, коли плавзасіб конфісковується, – перше за всю історію незалежності нашої держави.

Зазначається, що в жовтні минулого року Морська охорона ДПСУ виявила швидкісний моторний катер української реєстрації на відстані близько 15 морських миль від острова Зміїний.

“Поза межами територіального моря рибалки здійснювали вилов риби, не отримавши відповідний дозвіл. Зрозумівши, що їх заскочили на гарячому, шукачі пригод чимдуж рушили у напрямку дельти річки Дунай. Сигнали про зупинку судна ними вперто ігнорувалися”, – йдеться в пресрелізі ДПСУ.

Катер перехопили, а власник човна, він же капітан-правопорушник, переховувався. Через кілька діб його таки затримали.

“Судовий розгляд тривав майже три місяці: опитування свідків, покази правопорушника, вивчення доказів, але зрештою Кілійським районним судом винесено постанову, якою громадянина України визнано винним у вчиненні правопорушення за ст. 204-1 КУпАП. На нього накладено штраф у розмірі 5 100 грн., а швидкісний катер конфісковано”, – інформують у пресцентрі ДПСУ.

За інформацією з офіційного веб-сайту Кілійського районного суду, власник плавзасобу неодноразово притягувався до відповідальності за правопорушення, передбачені КУпАП, зокрема і за незаконне перетинання державного кордону України.

Читайте також:
Російські прикордонники визнали, що затримали двох рибалок з України без документів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна