Військово-морським силам урочисто передали 10 швидкісних катерів від США

доповнено

Військово-морські сили ЗС України отримали швидкісні RIB та RHIB човни від США в рамках матеріально-технічної допомоги.

Урочиста церемонія передачі відбулась у середу, 10 лютого, в Практичній гавані в Одесі, передає Український мілітарний портал.

Загалом українські військові отримали від партнерів десять швидкісних катерів, понад 70 надувних човнів та інше супутнє обладнання.

За інформацією видання, швидкісні човни мають склопластикові корпусу, що забезпечує надзвичайну стійкість як у спокійній, так і в бурхливій воді, завдяки чому ця універсальна платформа ідеально підходить для широкого спектра застосувань.

“Починаючи з 2014 року ми з нашими іноземними колегами провели понад 200 заходів спільної підготовки, отримуємо човни, водолазне обладнання, тепловізори і засоби зв’язку, радіотехнічні комплекси та інше обладнання. Усе це – підтримка наших друзів на шляху до вільної та незалежної України”, – зазначив командувач Військово-Морських сил Збройних сил України, контр-адмірал Олексій Неїжпапа, передає АрміяInform.

За його словами, у першому півріччі 2021 року ВМС України отримають ще три патрульних катери від США.

Водночас аташе ВМС при Посольстві США в Україні капітан 2 рангу Пітер Меллорі заявив, що важливо відзначити важливі кроки співпраці між США і Україною.

“На підтримку стратегічного партнерства між нашими країнами ми завжди готові допомогти вам у реалізації Євроатлантичного майбутнього й зміцненні здатності боронити свій суверенітет та територіальну цілісність”, –  Меллорі.

Як інформувала “Новинарня“, 15 січня 2021 року Посольство США звітувало, що Америка передала Сухопутним військам та Силам спеціальних операцій ЗСУ партію позашляховиків HMMWV, а українському флоту – 84 човни.

Читайте також:
Українська армія отримає озброєння на 10 млрд грн згідно з ДОЗ-2020

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна