Есмінці США Porter та Donald Cook вийшли з Чорного моря

 

Американські есмінці “Портер” й “Дональд Кук” вийшли з Чорного моря, де протягом 17 днів проводили спільні операції з союзниками та партнерами по НАТО.

Про це інформує пресслужба посольства США в Україні в твіттері.

“Есмінці ВМС США “Портер” і “Дональд Кук” вийшли з Чорного моря після 17 днів спільних операцій там разом із союзниками та партнерами по НАТО: Україною, Румунією, Грузією і Туреччиною”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також:
Російський Су-24 близько пролетів над есмінцем США Donald Cook у Чорному морі. ВІДЕО

Нагадаємо, американські есмінці “Портер” й “Дональд Кук” проводили у Чорному морі багатогалузеву морську операцію за участі літаків ДРЛС (системи дальнього радіолокаційного виявлення і управління AWACS) НАТО і P-8A (патрульних протичовнових літаків) ВМС США для подальшого посилення взаємодії між членами НАТО.

Ракетний есмінець ВМС США USS Porter (DDG-78), увійшов в акваторію Чорного моря увечері 28 січня, а USS Donald Cook (DDG 75) – 23 січня.

USS Porter, разом з есмінцями USS Donald Cook, USS Roosevelt і USS Ross розміщений на постійній основі в Європі на іспанській військовій базі в Роті. Разом із наземними базами ПРО Aegis в Польщі та Румунії вони є складовими частинами програми побудови європейської адаптивної системи протиракетної оборони.

Згідно з Конвенцією Монтре, час перебування кораблів нечорноморських країн в акваторії Чорного моря обмежений 21 добою.

Читайте також:
США вперше розмістять у Норвегії стратегічні бомбардувальники

ВМСУ провели спільні з кораблями США тренування в Чорному морі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна