У США лідери Сенату узгодили швидкий графік імпічменту Трампа

 

Другий процес імпічменту 45-го президента США Дональда Трампа починається у вівторок, 9 лютого.

Як інформує ВВС, напередодні лідери Сенату домовились про швидкий графік процесу.

Лідер більшості в Сенаті США Чак Шумер зазначив, що “всі сторони домовились про структуру, яка забезпечить справедливий і чесний процес імпічменту експрезидента в Сенаті”.

Якщо конституційне голосування пройде, як очікується, вдень 10 лютого почнуть вступні судові суперечки, коли обидві сторони матимуть до 16 годин на презентації.

Очікується, що ці дискусії триватимуть до вихідних, коли сенатори отримають можливість поставити запитання обом сторонам.

Незрозуміло, чи розпорядники імпічменту продовжать графік, вимагаючи викликати свідків у суд, хоча Дональд Трамп вже відмовився добровільно давати свідчення.

Законодавці обох сторін висловлюються за швидкий судовий розгляд, на тлі постійних зусиль, спрямованих на затвердження пакету допомоги щодо коронавірусу президента Джо Байдена.

Зважаючи на швидкий графік, ймовірно, що голосування в Сенаті щодо того, засудити Трампа чи ні, може пройти вже 15 лютого.

45-го президента США звинуватили у “підбурюванні до заколоту” у виступі перед прихильниками перед заворушенням у Капітолії США 6 січня 2021 року.

Демократи заявляють, що вони мають “переважні” докази його вини, тоді як його команда захисту стверджує, що учасники заворушень діяли незалежно.

Захист називає судовий процес “абсурдним і неконституційним”, і його законність буде у центрі уваги у вівторок.

Як відомо, Дональд Трамп – єдиний в історії президента США, якому двічі оголошували імпічмент, та один з трьох, кому взагалі оголошували імпічмент.

Якщо Трампа визнають винним, йому можуть знову заборонити обіймати посаду. Однак для засудження необхідні дві третини голосів Сенату, в той час як у демократів пів сотні місць.

Читайте також:
Зеленський заявив американцям, що “трошки” злий на Трампа. ВІДЕО

Байден прибрав із кабінету кнопку, якою Трамп замовляв собі колу на срібній таці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна