У Харкові правоохоронці затримали завербованого агента ФСБ Росії

 

Завербованому Федеральною службою безпеки РФ громадянину України правоохоронці повідомили про підозру у державній зраді після спроби передачі імітованих секретних матеріалів про сучасні військові розробки.

Про це у вівторок, 9 лютого, інформує пресслужба офісу генерального прокурора України.

“За даними слідства, мешканець Миколаєва отримав від представників спецслужби РФ приватне завдання зі збору інформації закритого характеру щодо новітньої військової техніки та програм розробок використання безпілотних літальних апаратів. Завербований громадянин упродовж січня-лютого 2021 року домовився про передачу таємних матеріалів з одним із керівників наукових інститутів м. Харкова, що займається розробками з обмеженим доступом у сфері безпеки та оборони України. За грошову винагороду у розмірі $500 він запропонував керівнику інституту надати таємну програму розробки приладів для ураження безпілотних літальних апаратів”, – йдеться у повідомленні.

Підозрюваного затримали 7 лютого на залізничному вокзалі Харкова під час передачі імітованих секретних матеріалів.

Наразі триває слідство, вирішується питання про обрання підозрюваному за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:
СБУ викрила шпигунську мережу ФСБ, до якої входили ексспецпризначенці військової розвідки України. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна