Україна може отримати від США холодильники для зберігання COVID-вакцини Pfizer

 

Сполучені Штати Америки планують надати Україні спеціальні холодильники для зберігання вакцини проти COVID-19.

Про це заявила тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін, передає Суспільне.

“Нещодавно ми вирішили допомогти Україні організувати систему транспортування для розподілу вакцини Pfizer, яка потребує дуже низьких температур. Тож ми допомагаємо з холодильниками та транспортуванням, а також слідкуємо за тим, щоб після прибуття вакцини на місце, вона залишалася в безпеці”, – зазначила Квін.

Дипломатка додала, що саме це дозволило Україні опинитися серед країн, які першими отримають COVID-вакцину від COVAX. Вона додала, що США продовжать співпрацю з Україною.

Вакцину від коронавірусу компанії Pfizer потрібно зберігати за температури -70 градусів Цельсія, а її транспортування має відбуватися за системою “холодного ланцюга” – після прибуття в країну з вантажівки-рефрижератора вакцину доставлять в центр зберігання, звідки потім її в пакетах з сухим льодом будуть розвозити до центрів вакцинації.

Нагадаємо, 5 лютого 2021 року стало відомо, що український уряд домовився про постачання 12 млн доз вакцин від коронавірусу розробки AstraZeneca і Novavax. Постачання розпочнуться в лютому.

Читайте також:
Як Верховний Головнокомандувач: Зеленський заявив, що буде вакцинуватися разом з військовими

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна