Скандальну професорку Більченко тимчасово відсторонили від викладання

 

Скандальну професорку Національного педагогічного університету імені Драгоманова Євгенію Більченко, яка назвала Україну “американською колонією” та зневажливо висловлювалася про українську мову, відсторонили від занять.

Про це вона написала на своїй сторінці у фейсбуці 2 лютого.

“Не звільнили… Не можуть мене звільнити: немає такої статті “за пост у фейсбуці”. Всі мої 28 навчальних програм — в порядку (так, вам не почулося). Тимчасово усунули від викладання. Вчуся в’язати гачком”, — сказала Більченко.

В університеті імені Драгоманова створено робочу групу для вивчення публічних заяв Більченко в соцмережах і ЗМІ, за підсумками роботи якої відбудеться засідання Вченої ради.

За словами Більченко, робоча група “пильним оком” читає її лекції і “непохитною рукою виколупує з них Кремль”.

Нагадаємо, що викладачка НПУ імені Драгоманова Євгенія Більченко 18 січня 2021 року у соцмережі зневажливо висловилася про українську мову та Україну.
Зокрема, вона назвала Україну “онкохворою американською колонією”, а новий закон про українську мову та його аспекти щодо сфери обслуговування – “звичайним фашизмом”.
Така публічна позиція професорки викликала обурення в суспільстві, а студенти університету почали вимагати звільнення Євгенії Більченко.
Після цієї заяви, 25 січня, Більченко опублікувала допис, у якому повідомила, що поспілкувалася з ректором НПУ ім. Михайла Драгоманова Віктором Андрущенком, і він заявив, що не збирається її звільняти.
Євгенія Більченко також зафіксована у базі “Миротворця”, там її звинувачують в антиукраїнській пропаганді, запереченні російської агресії та маніпулюванні суспільно значущою інформацією.

Читайте також:
Міносвіти відреагувало на антиукраїнські висловлювання професорки Більченко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна