Папа Римський уперше призначив жінку на посаду заступника генсека Синоду єпископів

 

Папа Римський Франциск уперше призначив жінку на посаду заступника генерального секретаря Синоду єпископів Католицької церкви.

Цю посаду обійняла французька черниця Наталі Бекар зі згромадження ксаверіанських сестер-місіонерок Христа, радниця генерального секретаріату Синоду єпископів.

Про призначення стало відомо 6 лютого, повідомляє Vatican News.

Генсек Синоду єпископів кардинал Маріо Грек, коментуючи призначення першої жінки в цьому органі, назвав ці кроки “дуже важливими для зміцнення генерального секретаріату Синоду єпископів та оновленого пориву в прямуванні до синодальної та місіонерської Церкви”.

Він нагадав про те, що під час останніх синодальних зібрань у Ватикані підкреслювали необхідність того, щоб церква замислилася над місцем і завданням жінок. Також Папа Франциск неодноразово заявляв про важливість залучення жінок до ухвалення рішень.

Відповідно, останніми роками зросла кількість жінок, що брали участь у синодах як експерти та спостерігачі.

За словами кардинала, це допомагає “у конкретний спосіб нагадати про те, що на синодальній дорозі особливе місце має голос Божого люду, тож фундаментальне значення має шукання способів для сприяння ефективній участі всіх охрищених”.

“Із призначенням сестри Наталі Бекар та її можливістю брати участь з правом голосу привідчинено двері. Побачимо далі, які кроки можна буде зробити”, – сказав кардинал Маріо Грек.

Ще одним заступником голови Синоду єпископів призначений іспанський августиніянець Луїс Марін де Сан Мартін.

Нагадаємо, у січні 2021 року Папа Римський офіційно дозволив жінкам допомагати проводити літургію.

Читайте також:
Папа Римський вакцинувався від COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна