Байден назвав Китай найбільшим конкурентом США

 

Президент США Джо Байден назвав Китай “найбільш серйозним конкурентом” країни.

Про це він заявив під час оголошення основних положень зовнішньої політики США під час виступу в четвер, 4 лютого, в Державному департаменті, передає Голос Америки.

“Ми будемо протистояти економічному зловживанню з боку Китаю, будемо протидіяти його агресивним, силовим діям, відреагуємо на атаку Китаю на права людини, інтелектуальну власність та світовий порядок”, – сказав президент США.

Водночас Байден наголосив, що США готові до співпраці з Китаєм.

“Але ми готові працювати з Пекіном, коли це відповідає інтересам США. Ми будемо конкурувати з позиції сили, відбудовуючи нашу власну домівку на краще, працюючи з нашими союзниками та партнерами, відновлюючи нашу роль у міжнародних інститутах та повертаючи довіру до нас, та наш моральний авторитет, значну частину якого було втрачено”, – заявив Байден.

Нагадаємо, 7 серпня 2020 року у США заявили, що запроваджують санкції проти 11 китайських чиновників та їхніх союзників у Гонконзі, зокрема голови гонконзької адміністрації Керрі Лам, за їхню роль в обмеженні політичних свобод в колишній британській колонії.

У відповідь Міністерство закордонних справ КНР запровадило санкції проти представників адміністрації 45-го президента США Дональда Трампа.
Крім того, США запровадили економічні санкції проти 9 китайських компаній, серед яких виробник смартфонів Xiaomi.

Читайте також:
США запровадили санкції проти російських і китайських компаній, які співпрацюють зі ЗС цих країн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна