Помер відомий цимбаліст із Прикарпаття Петро Сказків

 

Помер відомий цимбаліст із Ворохти Івано-Франківської області Петро Сказків.

Про це в четвер, 4 лютого, пишуть його друзі та близькі в соцмережах. Інформацію підтвердив також голова Ворохтянської громади Олег Дзем’юк.

Нещодавно в 33-річного Петра Сказківа діагностували плоскоклітинний рак легень G2.
Він звертався до небайдужих по фінансову домогу на лікування.

У грудні 2020 року музикант писав у фейсбуці: “Друзі! На сьогодні я маю серйозні проблеми зі здоров’ям. Півтора місяці тому я потрапив до лікарні з пневмонією, а згодом лікарі діагностували в мене плоскоклітинний рак легень G2”.

На жаль, врятувати життя молодого чоловіка не вдалося.

Петро Сказків народився у Ворохті 15 травня 1987 року. Грати його навчив батько. Цимбаліст прославився на всю країну, ставши фіналістом шоу “Україна має талант”.

Серед проєктів Сказківа також був рок-колектив – група називається “Джарап”, що на гуцульському діалекті означає “ялівець”.

Українські музиканти, колеги і друзі залишають спогади у соціальних мережах про Сказківа. Це, зокрема, Katya Chilly, Mox Perkalaba, Мишко Адамчак та інші.

Читайте також:
Помер режисер Сергій Проскурня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна