Кілька держав ЄС поділяться з Україною вакциною, – Стефанішина

 

Кілька країн ЄС погодилися на перепродаж Україні надлишків вакцини від коронавірусу.

Про це повідомила віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в інтерв’ю “ТСН”, опублікованому в четвер, 4 лютого.

Вона відзначила, що Україна сьогодні фактично завершує консультації щодо перерозподілу частини надлишків вакцини, які отримав ЄС.

“Дійсно, є декілька країн ЄС, одна з них дуже дружня до нас, які погодилися на перепродаж в рамках цих надлишків частини вакцин. Україна їх купує”, – сказала Стефанішина.

Назву “дуже дружньої” країни урядовиця не зазначила, адже це конфіденційна інформація.

“Насамперед, це буде контракт із компанією про перепродаж вакцин. З часом буде відомо більше деталей”, – зазначила віцепрем’єрка.

“Але я також хотіла би подякувати і великій кількості країн ЄС, які не маючи таких надлишків, все ж таки просували інтереси України, необхідність забезпечення доступу України до вакцин. Йдеться про понад 13 країн ЄС”, – додала вона.

Читайте також:
В Україні за добу – понад 5 тис. нових COVID-інфікованих, але одужали майже вдвічі більше

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна