Без “недоліків”: уперше в Сухопутних військах гірсько-штурмову бригаду оцінювали за стандартами НАТО

 

Під час сертифікації окремої гірсько-штурмової бригади вперше Сухопутних військах ЗСУ застосували підходи й критерії, за якими оцінюють підрозділи в НАТО.

Інструкторсько-методичне заняття відбулося в середу, 3 лютого, на одному із загальновійськових полігонів ЗСУ.

Заступник керівника навчань з оцінювання підполковник Андрій Савчук розповів, що підготовлено певну кількість офіцерів, які вперше спробували практично провести оцінювання.

Сам Савчук має значний досвід з проведення оцінювання, здобутий в американській армії. За його словами, радянська система оцінювання передбачала покарання: виявляючи недолік, шукали винного.

“Система ж оцінювання НАТО не передбачає поняття “недолік”. Є певний стан справ і порядок того, що потрібно зробити, аби цей стан поліпшити. Треба вже відходити від розуміння, що виявлений недолік — це погано. Тому що система тієї ж американської армії передбачає пошук усіх недоліків для того, щоб вдосконалюватись та не робити помилок під час виконання бойових завдань”, — цитує Савчука пресцентр Міноборони України.

Він додав, що окрему гірсько-штурмову бригаду Сухопутних військ ЗС України вже оцінювали за стандартами НАТО – вперше.

За словами організаторів занять, наразі на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки діє підрозділ, що займається підготовкою фахівців з оцінювання.

Читайте також:
У 2021 році для ЗСУ перекладуть 10 професійних натівських книг

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна