Справа банди здирників на чолі з депутатом Київської облради пішла до суду

 

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно сімох учасників організованого злочинного угруповання на чолі з ексдепутатом Київської облради за фактами викрадення людини, вимагання, готування до незаконного заволодіння транспортним засобом, шахрайства та незаконного зберігання наркотичних засобів.

Про це у вівторок, 2 лютого, повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

“Розслідуванням встановлено, що учасники злочинного угруповання, до складу якого входило 7 осіб, під керівництвом колишнього депутата Київської обласної ради незаконно утримували двох підприємців, вимагаючи передати їм 860 тис. доларів США або майно аналогічної вартості.
Вони змусили потерпілих підписати фіктивні боргові документи, що призвело до утворення у них неіснуючих боргових зобов’язань. При цьому обвинувачені погрожували застосувати насильство стосовно членів сімей підприємців, знищити та заволодіти їхнім майном, а також застосовували насильство, небезпечне для життя та здоров’я, позбавили волі”, – сказано в повідомленні.

Правоохоронці змогли встановити учасників злочинного угруповання та затримати їх. На їхнє майно накладено арешт, розповіли в обласній прокуратурі.

Кримінальні провадження порушені за ч. 3 ст. 146, ч. 4 ст. 189, ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 289, ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 309 КК України.

Затримання учасника банди, грудень 2019. Фото: пресцентр СБУ

Як повідомляла “Новинарня“, СБУ викрила цю банду здирників на чолі з тоді ще діючим депутатом облради у грудні 2019 року.

Читайте також:
СБУ затримала депутата Київської облради, який разом із бандитами тероризував бізнесменів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна