Росія застосовує проти України інформаційний тероризм, це – частина гібридної агресії, – Данілов

 

Російська Федерація веде інформаційну війну проти України, цьому також сприяє “п’ята колона” всередині нашої держави.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов у середу, 3 лютого, повідомляє пресслужба РНБО.

Він зазначив, що рішення РНБО України від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)” було ухвалено шляхом письмового голосування.

“У голосуванні взяли участь 18 з 19 членів Ради, 17 проголосували “за”, один утримався, один – міністр оборони України Андрій Таран – не голосував, оскільки перебуває у робочому відрядженні в Індії“, – повідомив Данілов.

Він також додав, що законність санкцій не викликає жодних сумнівів, адже все зроблено у рамках чинного законодавства і з дотриманням усіх необхідних процедур.

За його словами, санкції були прийняті з урахуванням Постанови Верховної Ради від 4 жовтня 2018 року. Пропозиції, обґрунтовані відповідними документами, були внесені також Службою безпеки України.

“У цьому випадку не йдеться про свободу слова, а про інформаційний тероризм щодо нашої країни, і ми не можемо цього допустити”, – заявив секретар РНБО й додав, що проти України ведеться інформаційна війна, яка є частиною гібридної російської агресії.

Данілов також зазначив, що підготовка документів до рішення РНБО України відповідними службами зайняла тривалий час.

“Якщо хтось вважає, що це можна зробити за один день чи тиждень, то він глибоко помиляється”, – наголосив очільник Радбезу.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони щодо запровадження санкцій щодо соратника Віктора Медведчука – нардепа від “ОПЗЖ” Тараса Козака та щодо групи телеканалів із “пулу Медведчука”, які транслюють російську пропаганду – “112 Україна”, NewsOne, ZIK. Підставою для цього став закон України “Про санкції” та постанова Верховної Ради від жовтня 2018 року.
Після 23-ї години оператори кабельних мереж почали відключати трансляцію цих каналів.

Читайте також:
Кремль зреагував на санкції Радбезу проти каналів Медведчука

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна