Україна запровадила санкції проти Нікарагуа

 

Верховна Рада затвердила рішення Ради національної безпеки та оборони щодо санкцій проти Нікарагуа.

За ухвалення проєкту постанови №4689 “Про затвердження рішення Ради національної безпеки і оборони України від 1 лютого 2021 року “Про застосування секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до Республіки Нікарагуа” проголосували 322 народних депутати, передає “Укрінформ”.

Секретар РНБО Олексій Данілов нагадав, 10 лютого 2020 року Нікарагуа відкрило почесне консульство в окупованому росіянами Криму, а на посаду почесного консула був призначений Олег Бєлавенцев.

Посадовець також нагадав, що в березні 2019 року вироком Святошинського районного суду міста Києва Бєлавєнцев був визнаний винним у вчиненні посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, підбурювання до державної зради та веденні агресивної війни проти України та призначено покарання у вигляді 13 років позбавлення вол

“Республіка Нікарагуа не реагувала на попередження та ноти”, – зауважив Данілов.

Саме тому Україна ухвалила рішення щодо застосування санкцій.

Як зазначається у проєкті постанови, перелік санкцій наводиться у відповідному указі президента України, однак текст указу ще офіційно не оприлюднено.

Читайте також:
Данілов зреагував на визнання Молдовою російської “мовою міжнаціонального спілкування”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна