Дубінського виключили з фракції “Слуга народу”

 

Фракція “Слуга народу” проголосувала за виключення зі своїх лав нардепа Олександра Дубінського.

Таке рішення ухвалили на засіданні в понеділок, 1 лютого.

За виключення Дубінського віддали свої голоси 198 членів фракції, 29 – проти, 19 – не голосували.

Нардеп Ольга Василевська-Смаглюк повідомила, що це було найкоротше засідання фракції.

“Це було найкоротше засідання фракції СН ever. За виключення Дубінського зібрали більше 180 підписів”, – написала вона в телеграмі.

За інформацією “Української правди”, на фракції не було обговорення, Дубінському слово не давали. Голова фракції Давид Арахамія просто зачитав дані, більшість підтримала.

Додамо, що на засіданні парламентської фракції “Слуга народу” народні обранці розглядали низку питань, зокрема, щодо можливого виключення з фракції народного депутата Олександра Дубінського.

Як інформувала “Новинарня“, 11 січня 2021 року Сполучені Штати внесли до санкційного списку сімох громадян України та чотири організації, серед них –  чинний народний депутат Олександр Дубінський (“Слуга народу”), колишні нардеп Олександр Онищенко, прокурор Костянтин Кулик та співробітник посольства України в США Андрій Теліженко, помічник нардепа Деркача Дмитро Ковальчук, формальний власник телеканалу “Ера” Антон Симоненко, керівник інформагентства “Онлі-ньюз” Петро Журавель, а також медіакомпанії Деркача “Ера-Медіа”, “Онлі-ньюз”, ТОВ “Скептік” та сайт NABU Leaks.
Їхні активи, власність, рахунки у США, підконтрольні організації тощо підлягають блокуванню (що ускладнює доларові транзакції), американські візи анулюються, крім того, резидентам США заборонено мати із ними бізнес-контакти.

Раніше, після оприлюднення в Україні записів розмов президента Петра Порошенка із тодішнім віцепрезидентом США Джо Байденом, Вашингтон у жовтні 2020 року наклав санкції на позафракційного нардепа Андрія Деркача, якого Штати вважають “активним агентом РФ”. Дубінського і компанію вважають учасниками цієї мережі.

Після оголошення санкцій проти Дубінського радник голови ОП Єрмака заявив, що Зеленський не реагуватиме на це рішення США.

Читайте також:
YouTube заблокував канал Дубінського

Санкції США щодо “слуги народу” Дубінського виявилися ефективними, – юрист

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна