Форум окупантів у Донецьку іде в розріз із зобов’язаннями Кремля, – МЗС

 

Так званий “форум “Русский Донбасс”, який провела окупаційна адміністрація в Донецьку, є перешкодою до мирної реінтеграції регіону до України, і про це будуть поінформовані західні партнери.

Про це в суботу, 30 січня, заявив речник МЗС України Олег Ніколенко в коментарі “РБК-Україна”.

“Невпинні спроби Кремля нав’язати Донбасу “русский мир” і затягнути його до токсичного інформаційного простору йдуть у розріз зобов’язань Російської Федерації в рамках мирного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту”, – сказав він.

За словами представника Міністерства закордонних справ, мета цього “форуму” одна – створити перешкоди для мирної реінтеграції тимчасово окупованих територій.

“Україна обов’язково поінформує іноземних партнерів про черговий приклад підривної діяльності Росії на Донбасі”, – ідеться в повідомленні з посиланням на Ніколенка.

Він нагадав, що збройна агресія Росії проти України є злочином проти міжнародного миру, який тягне за собою її міжнародно-правову відповідальність як держави та міжнародну кримінальну відповідальність всіх причетних до заподіяних злочинів.

“Жодні “доктрини” зі сфери фантастики не зупинять невідворотне відновлення суверенітету України над її тимчасово окупованими територіями. Очікуємо від російської сторони сумлінного виконання раніше досягнутих домовленостей для просування переговорного процесу”, – резюмував представник МЗС.

Як повідомляла “Новинарня“, 28-29 січня на форумі “Русский Донбасс” у Донецьку ватажки та представники терористичних угруповань “ДНР” і “ЛНР”, а також представники РФ, представили так звану доктрину “Русский Донбас”. Вона передбачає єднання на основі російської мови та захоплення всіх територій Донецької та Луганської областей України.
Присутня на форумі керівниця пропагандистського каналу Russia Today Маргарита Симоньян закликала Росію приєднати Донбас, як у 2014 році Крим. Речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що таке питання на порядку денному не стоїть.

Читайте також:
Кремль обрав абхазький сценарій для Донбасу, – Гармаш

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна