Прокуратура відкрила справи щодо “слуги народу” Тищенка й забудовника Комарницького

 

Офіс генерального прокурора відкрив два кримінальні провадження після опублікування аудіозаписів із голосами, схожими на народного депутата від “Слуги народу” Миколи Тищенка та бізнесмена Дениса Комарницького.

Про це в четвер, 28 січня, поінформувала юридична компанія “Міллер” у фейсбуці.

“Зареєстровано два кримінальні провадження за заявою, поданою в інтересах народного депутата України Гео Лероса. Заяви про вчинення кримінальних правопорушень, подані нашими юристами в інтересах Гео Лероса, стосуються ймовірних дій народного депутата України Миколи Тищенка та Дениса Комарницького”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, зазначається, що офіс генпрокурора відкрив кримінальні провадження за такими статтями: ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем); ч. 1 ст. 14 ч. 4 ст. 296 КК України (готування до хуліганства із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень).

Раніше в розпорядження Гео Лероса потрапили записи розмов невстановлених осіб, голоси яких схожі на голоси народного депутата Миколи Тищенка та бізнесмена Дениса Комарницького, і частину цих записів Лерос опублікував 2 жовтня 2020 року на своєму ютуб-каналі.

“Під час розмови невстановлені особи, зокрема, обговорюють своє корупційне минуле та готування до нападів на народних депутатів України Гео Лероса та Олександра Дубінського. Чоловіки з голосами, схожими на голоси Тищенка та Комарницького, обговорюють “тіньові схеми” й публічну дискредитацію своїх опонентів”, – додали в юркомпанії.

Читайте також:
“Ви бактеріями брехні заразили всю країну, порожнє місце”: Лерос відповів Зеленському щодо “мікробів”. ВІДЕО

За інформацією юристів, у розмовах також згадується проведення обшуків у Комарницького, “пов’язаних з корупцією навколо будівництва Подільсько-Воскресенського мосту”, і що чоловік із голосом, який, імовірно, належить Комарницькому, дякує, ймовірно, Тищенку за допомогу у вирішенні інциденту з Подільсько-Воскресенським мостом та обшуком у нього в офісі.

На думку адвокатів, з розмови можна припустити, що до вирішення цього питання причетні перші особи держави.

“7 жовтня 2020 Гео Лерос оприлюднив другу частину відеозаписів. На плівках невстановлені особи обговорюють напад на Гео Лероса та Олександра Дубінського. Зокрема, в розмові йдеться про застосування такого знаряддя вчинення протиправного діяння, як газовий балончик, облиття зеленкою, “обійми” та “пробіжки в кайданках” із Гео Леросом”, – зазначається у повідомленні.

Здійснення досудового розслідування у цих двох кримінальних провадженнях делегували Головному управлінню Національної поліції у Києві.

“В подальшому нами буде ініційовано проведення допитів, призначення судової експертизи аудіозаписів для ототожнення осіб за фізичними параметрами голосу, а також проведення інших слідчих (розшукових) дій для встановлення обставин можливого вчинення кримінальних правопорушень”, – поінформували у компанії “Міллер”.

Як писала “Новинарня“, народний депутат Гео Лерос під час виступу з трибуни парламенту 30 вересня 2020 року заявив, що має передані йому Службою безпеки України аудіозаписи, на яких нібито є докази підготовки нападу на нього і ще одного народного депутата.

7 жовтня 2020 року Гео Лерос опублікував аудіозаписи розмов нібито Миколи Тищенка і бізнесмена Дениса Комарницького. Зокрема, на записах звучать розмови про можливий напад на Лероса.

Тоді  Тищенко повідомив, що відправив запит до СБУ для надання держохорони народному депутату Гео Леросу.

1 вересня 2020 року фракція партії “Слуга народу” у Верховній Раді виключила зі свого складу Лероса.

Читайте також:
СБУ затримала фігуранта “записів Єрмака” на хабарі у $100 тис

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна