Тероборону на Тернопільщині почали готувати за стандартами НАТО

 

Особовий склад місцевої бригади територіальної оборони десяти районів Тернопільської області тренувалися за стандартами НАТО.
Під час практичних занять тероборонівців відшліфовувалися вправи бойової підготовки

Навчання відбувалися в навчальному центрі окремої артилерійської бригади ОК “Захід”, пише “Армія.Інформ”.

Резервісти та військовозобов’язані підвищували рівень готовності до виконання своїх обов’язків, удосконаливши порядок дій у разі настання воєнної загрози. Участь у навчанні взяло понад 100 осіб із районів області.

Так, під час занять з тактичної медицини за основу брали натовський алгоритм надання допомоги MARCH (Massive hemorrhage–Airways–Respiration–Circulation-Hypothermia) – сучасна система допомоги пораненому. Він включає основні послідовні пункти надання допомоги, серед яких:

  • Mh (масивна кровотеча) – зупинка кровотечі, що загрожує життю;
  • A (дихальні шляхи) – забезпечення прохідності дихальних шляхів;
  • R (дихання) – закриття всіх відкритих ран грудної клітки;
  • C (циркуляція) – повний огляд пораненого, зупинка кровотеч, діагностика шоку; H (гіпотермія/ЧМТ) – попередження гіпотермії.

“Під час надання домедичної допомоги на полі бою ми використовували натовський протокол. Наші підрозділи територіальної оборони з тактичної медицини діятимуть так само, як і армійці Альянсу. Тобто, під час можливих спільних навчань українські тероборонівці виконуватимуть аналогічну роботу як і військовослужбовці країн-партнерів”, – розповів інструктор з тактичної медицини Володимир Грицина.

Також у програмі були стрільби зі стрілецької зброї, учасники навчалися облаштовувати блокпости й оглядати транспорт, долати мінно-вибухові загородження, тренувалися надавати невідкладну домедичну допомогу, а також займалися тактичною підготовкою.

Читайте також:
В Україні не буде окремих військ територіальної оборони, – генерал Баргилевич

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна