Кремль обрав абхазький сценарій для Донбасу, – Гармаш

 

Представник окупованого Донецька в українській делегації в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш вважає, що прийняттям так званої доктрини “Русскій Донбас” російська сторона обрала абхазький варіант розвитку конфлікту. Він полягає у фактичній інтеграції регіону до РФ.

Таку думку Гармаш висловив на сторінці у ФБ в п’ятницю, 29 січня.

За його словами, так званий форум у Донецьку позначив дві чіткі тенденції.

“Перша – Росія не має наміру приєднувати до себе цей регіон де-юре. Друга – Кремль обрав абхазький варіант розвитку конфлікту на Донбасі, тобто, інтеграція де-факто”, – зазначив Гармаш.

Він підкреслив, що на практиці це буде виражатися в поголовній паспортизації, розриві усіх зв’язків місцевого населення з Україною та штучному створенні етнічно монолітного “російського народу Донбасу”.
Крім того, Гармаш додав, що Росія фальсифікує історію, щоб довести існування окремого “російського народу Донбасу”.

Нагадаємо, 28 січня, в Донецьку ставленики російської окупаційної адміністрації зібралися на форум “Русский Донбасс”, щоб “закріпити спільну позицію “ЛНР” і “ДНР” в єдиній доктрині”. Основою доктрини “Русский Донбасс” названо російську мову.

Читайте також:
Кримінальні авторитети, які втекли з ОРДЛО, організували “майдан” в Абхазії, – Казанський

Рос-паспортизація ОРДЛО: триває реалізація абхазько-осетинського сценарію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна