Есмінці США Porter і Donald Cook провели операцію в Чорному морі. ФОТО

 

Ракетні есмінці Військово-морських сил США “Портер” і “Дональд Кук” провели у Чорному морі багатогалузеву морську операцію за участі літаків.

Про це в п’ятницю, 29 січня, інформує пресслужба посольства США в Україні в твіттері.

“У Чорному морі есмінці ВМС США “Портер” і “Дональд Кук” провели багатогалузеву морську операцію за участі літаків ДРЛС (системи дальнього радіолокаційного виявлення і управління #AWACS) НАТО і P-8A (патрульних протичовнових літаків) ВМС США для подальшого посилення взаємодії між членами НАТО. Чи то наші кораблі, чи літаки, ми тут, у Чорному морі, задля підтримки Болгарії, Грузії, Туреччини, України і Румунії”, – йдеться у повідомленні.

Ракетний есмінець ВМС США USS Porter (DDG-78) увійшов в акваторію Чорного моря ввечері 28 січня.

Портер Дональд Кук 3 Портер Дональд Кук 2 Портер Дональд Кук 1
<
>
Фото: пресслужба посольства США в Україні

Це вже другий есмінець США, який зайшов у Чорне море за останні дні, 23 січня у Чорне море увійшов есмінець ВМС США USS Donald Cook (DDG 75).

Зараз в Чорному морі також перебуває корабель постачання ВМС США USNS Laramie, що зайшов туди 25 січня. Він забезпечить кораблі паливом і всіма необхідними припасами, щоб вони не заходили в порти.

USS Porter, разом з есмінцями USS Donald Cook, USS Roosevelt і USS Ross розміщений на постійній основі в Європі на іспанській військовій базі в Роті. Разом із наземними базами про Aegis в Польщі та Румунії вони є складовими частинами програми побудови європейської адаптивної системи протиракетної оборони.

Згідно з Конвенцією Монтре, час перебування кораблів нечорноморських країн в акваторії Чорного моря обмежений 21 добою.

Читайте також:
НАТО продовжить нарощувати практичну допомогу Україні та Грузії, – Столтенберг


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.