Суд дозволив почати слідство щодо колишнього міністра оборони Лєбєдєва

 

Печерський райсуд міста Києва дозволив проведення спеціального досудового розслідування щодо колишнього міністра оборони України Павла Лєбєдєва у справах Майдану.

Про це в середу, 27 січня, повідомили в пресслужбі офісу генпрокурора.

“Печерським районним судом міста Києва задоволено клопотання слідчого ДБР про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно колишнього міністра оборони України, який переховується від органів слідства та суду”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що таке рішення суду надає право стороні обвинувачення на проведення досудового розслідування стосовно підозрюваного за його відсутності (in absentia).

Цей дозвіл надано у кримінальному провадженні за підозрою колишніх президента України, міністра внутрішніх справ України та його заступника, голови СБУ та його першого заступника, командувача внутрішніх військ МВС України та інших високопосадовців в організації у складі злочинного угруповання з 18 по 20 лютого 2014 року незаконного перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, перевищення влади та службових повноважень, що призвело до настання тяжких наслідків, умисних убивств та замахів на умисні вбивства, а також умисного завдання тяжких тілесних ушкоджень.

Інкриміновані статті ККУ: ч. 3 ст. 28, ст. 340; ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 365; ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 27, п. п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115; ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 121.

За даними ЗМІ, йдеться про ексміністра оборони Павла Лєбєдєва.

Як інформувала “Новинарня“, колишнього міністра оборони України Павла Лєбєдєва викликали до Державного бюро розслідувань на 19 червня 2020 р. у справі, яка раніше була відкрита стосовно колишнього начальника Генштабу ЗСУ Володимира Замани, якого підозрюють у державній зраді.

Додамо, що за рішенням Печерського районного суду Києва від 25 травня 2020 року Лєбєдєва заочно взяли під варту як підозрюваного у кримінальній справі про розстріли мітингувальників на Майдані в лютому 2014 року.
Це рішення суду дає право стороні звинувачення почати стосовно ексміністра оборони України процедуру екстрадиції.
З 2014 року Павло Лебедєв живе в анексованому Криму та займається там будівельним бізнесом. Звинувачення на свою адресу він не коментував.

Читайте також:
Колишньому начальнику Генштабу Замані змінили підозру в державній зраді

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна