ЄС затвердив гуманітарний бюджет: €28 млн отримають Україна, Балкани і Кавказ

 

Єврокомісія затвердила гуманітарний бюджет в розмірі 1,4 млрд євро на цей рік, з яких 28 млн євро будуть спрямовані на фінансування проєктів з подолання кризових ситуацій в Україні, на Західних Балканах і на Кавказі.

Відповідний пресреліз поширила у вівторок, 26 січня, Європейська комісія.

“У той час як глобальні гуманітарні потреби ще більше погіршилися через наслідки пандемії коронавірусу і наслідків зміни клімату, Європейська комісія затвердила свій початковий річний гуманітарний бюджет в розмірі 1,4 мільярда євро на 2021 рік”, – йдеться у повідомленні пресслужби, який цитує “Європейська правда”.

Обсяг бюджету на понад 60% перевищує ухвалений у минулому році.

Із затвердженої суми ЄС виділить 28 мільйонів євро на фінансування проєктів з подолання криз в Україні, на Західних Балканах і на Кавказі.

“Гуманітарні потреби зростають у всьому світі, і нам потрібен відповідний бюджет. Наш збільшений бюджет дозволить ЄС продовжувати відігравати провідну глобальну роль у реагуванні на нові кризи і ті, що вже існують”, – прокоментував єврокомісар з кризового управління Янез Ленарчич.

Також 385 млн євро гуманітарного фінансування ЄС буде виділено на потреби Близького Сходу і Туреччини, щоб допомогти потерпілим від сирійської регіональної кризи, а також надзвичайно важкої ситуації в Ємені.
Ще 180 млн євро буде спрямовано на надання допомоги найуразливішим верствам населення в Азії та Латинській Америці (Венесуела і Колумбія).

Читайте також:
ЄС виділив пів мільярда євро на вакцини для бідних країн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна