Як організувати переїзд без поспіху, перебуваючи в спокійному стані ℗

 

«Встигнути скласти, нічого не забути, все акуратно винести і довезти з мінімальними втратами…» ─ ці думки з’являються в голові кожного, хто переїжджає на нове місце проживання. Наші рекомендації підкажуть, як уникати надмірної суєти та зберігати спокій в період зборів.

Перевізника вибирайте ретельно, не лінуйтеся читати відгуки про виконану роботу. На сайті kiev.kabanchik.ua/category/gruzovie-perevozki є безліч пропозицій з вантажоперевезень у межах столиці. Приватні виконавці обходяться трохи дешевше через конкуренцію і відсутність необхідності мати офіс, постійний штат співробітників.

Як менше нервувати при зборі речей

Зміна місця проживання являє собою значну подію. Її не можна назвати легкою і приємною, скоріше ─ клопіткою. Хаотичні збори дуже напружують. Виберіть таку кількість часу, протягом якого без нервів і сліз зумієте все скласти.

1. Упаковка і супутні аксесуари

Подумайте, що краще складати в коробки, а що ─ в мішки. Придбайте їх на десяток більше (раптом щось помилково порахували або якась одиниця упаковки випадково порветься при надмірному наповненні). На скотчі економити не можна: широка стрічка проклеює всі стики в коробках, тому від неї залежить герметичність тари і збереження її вмісту.

2. Місце для складування

Найкраще, якщо у вас знайдеться окреме, порожнє приміщення, в якому ніхто не проживає. Це може бути гостьова кімната, широкий балкон або тимчасово звільнене для зборів приміщення, з якого вдасться переселити домочадця до іншого члена сім’ї.

3. Що робити з меблями

Частина їх буде виноситися в зібраному вигляді, якщо дозволить дверний проріз. Найбільш зручними для доставки коробок і пакетів униз є будинки з вантажними ліфтами. Якщо у вас в під’їзді всього один невеликий ліфт, не заповнюйте його з перевищенням вантажопідйомності. Конструкція зламається, а потім доведеться переміщати все вручну (це торкнеться ваших витрат, адже вантажники враховують вартість перенесення з урахуванням кожного поверху).

4. Зайві предмети і одяг

Як тільки починають звільнятися шафи і полиці, відразу з’являється багато зайвих речей, які були на антресолях, за шафою, на балконі і чекали свого використання. Без жалю проведіть ревізію всього майна.

5. Тендітні речі

Вони пакуються окремо. Коробки потрібно буде вистелити зсередини ганчіркою або ватою. Розмалюйте яскравим маркером коробку з усіх боків. Написи вантажники зазвичай не читають, а наклейки можуть відірватися в процесі роботи.

6. Посортуйте коробки

Щоб простіше було в подальшому виймати вміст, обклейте коробки відповідним кольоровим скотчем: для кухні ─ один відтінок, для дитячої кімнати – другий, для спальні – третій, для передпокою – четвертий, для вітальні – п’ятий. Липучу плівку можна придбати в магазинах канцтоварах.

7. Найдорожче і конфіденційне

Є речі, відсутність яких здатна викликати паніку. Це – елітні коштовності, гроші, золоті злитки, документи, секретні матеріали, що знаходяться на флешках, дисках і зберігаються у сейфі. Їх краще акуратно скласти в одну коробку і тримати при собі.

Що таке комфортний переїзд

Обов’язково замовляйте автомобіль з професійними вантажниками, узгодивши при дзвінку розцінки і кількість годин, протягом яких буде потрібна їхня допомога. Якщо знадобиться послуга по збірці/розбиранню меблів, також обговоріть це на самому початку.

Правильно замовляйте вид вантажного автомобіля, щоб не заштовхувати туди речі, ледве закриваючи дверцята, і не заповнювати лише наполовину. Вибрати відповідний варіант допоможуть диспетчери.

Маленьких дітей, домашніх улюбленців на час переїзду краще віддати рідним, гарним сусідам. Це збереже ваші нерви і дозволить не відволікатися у дорозі.

Переїзд вдасться зробити цілком спокійним, якщо грамотно підійти до нагальної задачі.

Матеріал публікується на правах реклами ℗

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна