Російські окупанти в Криму продали винзавод “Коктебель”

 

В окупованому Криму на аукціоні продали завод марочних вин “Коктебель” за 110,2 млн рублів (близько 41,2 млн грн).

Як передає “Новинарня“, ці дані опубліковані на офіційному сайті РФ для розміщення інформації про проведення торгів.

Новим так званим власником стала компанія, що раніше орендувала цей завод.

“Переможцем аукціону в електронній формі визнаний учасник №538005 – Товариство з обмеженою відповідальністю “Завод марочних вин Коктебель”, який запропонував під час проведення торгів найвищу ціну лота №1 в розмірі 110 178 094 рублі 77 копійок (з урахуванням ПДВ)”, – йдеться у повідомленні.

Організатором торгів вказують так зване “Міністерство майнових і земельних відносин Криму”.

Загалом у незаконному аукціоні брали участь дві компанії та одна фізособа – орендар ТОВ “Завод марочних вин “Коктебель”, компанія “НТЦ “Кристаллкор” з Росії (Санкт-Петербург), а також – фізособа Андрій Шкловський, який є засновником ТОВ “Бонусмолл” у російській Пермі.

Стартовою ціною була заявлена ​​сума в розмірі 100 млн російських рублів.

Як відомо, завод марочних вин “Коктебель” був заснований у 1879 році. Підприємство володіє виноградниками площею 1070 га.

Як писала “Новинарня“, наприкінці 2020 року окупаційна влада продала винзавод “Массандра”, який придбала дочірня компанія банку “Росія” ТОВ “Південний проект” за 5 млрд 327 млн ​​рублів. Ця ж компанія у 2017 році купила завод шампанських вин “Новий світ”.

Читайте також:
Дослідники показали з космосу, як обміліли водосховища Криму протягом року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна