Новий рейтинг партій від КМІС: на першому місці – ОПЗЖ, “Слуга народу” – четверта

 

Якби вибори до Верховної Ради відбулися в другій половині січня 2021 року, найбільше голосів мала б шанси здобути партія “Опозиційна платформа – За життя”.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Згідно з цим соціологічним дослідженням, за “ОПЗЖ” готові проголосувати 20,7% респондентів, які вже визначилися з вибором.

На другому місці – партія “Європейська солідарність”, яку підтримують 15,3% виборців, які визначилися.

Третє місце посідає “Батьківщина” – за неї віддали б голоси 12,6% тих, хто визначився.

Чинна “партія влади” “Слуга народу” з 11,2% голосів опинилася б лише на четвертому місці.

П’ятивідсотковий прохідний бар’єр подолали б також партії “Сила і честь” (8,3% голосів тих, хто визначився з вибором), “Голос” (5,6%) і “Українська стратегія Гройсмана” (5,3%).

У межах похибки до прохідного бар’єру наблизилися також “Партія Шарія” (4,6%), “УДАР” (4,4%) і “Свобода” (3,8%).

Інші партії мають нижчу підтримку.

Опитування проводилося 22 січня 2021 року методом телефонного інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assistedtelephoneinterviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Опитано 1005 респондентів з усіх регіонів України, окрім окупованих територій Донецької та Луганської областей і Криму. Статистична похибка не перевищує 3,1%.

Як писала “Новинарня“, відповідно до опитування соціологічної групи “Рейтинг”, результати якого були оприлюднені 5 січня, найбільше голосів на парламентських виборах здобула б партія “Слуга народу” (21%), ОПЗЖ – 17,4%, “ЄС” – 14,5%, “Батьківщина” – 10,9%.

Читайте також:
Рейтинг Зеленського продовжує падати: свіже опитування КМІС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна