ВМС хочуть перетворити морський буксир “Корець” у патрульний корабель

 

Військово-морські сили планують перетворити морський буксир “Корець” в патрульний корабель.

Про це з посиланням на власні джерела у Генеральному штабі ЗСУ повідомляє в понеділок, 25 січня, Український мілітарний портал.

Зазначається, що для виконання нових функцій морський буксир пройде комплексну модернізацію на одному з вітчизняних підприємств.
До комплексу модернізації включено встановлення нового озброєння та радіолокаційного обладнання.

“Серед зразків озброєння – дві спарені установки «Утьос-М» калібром 12,7 мм будуть замінені на 30-мм шестиствольні автоматичні артилерійські установки АК-306. Радянська шестиствольна автоматична корабельна артилерійська установка АК-306 призначена для ураження легких надводних, а також повітряних цілей. Має скорострільність 600—1000 п/хв, дальність стрільби до 5000 м”, – пише УМП.

Додатково “Корець” отримає 25-мм артилерійські установки 2М-3М, аналогічні до встановлених на артилерійських катерах проєкту 1204 та рейдовому тральщику “Генічеськ”.

Також судно отримає новий навігаційний комплекс для виявлення надводних і повітряних об’єктів (кораблів, катерів, літаків, безпілотних літальних апаратів і т.п.), визначення їх координат, видачі інформації в цифровій формі для зовнішніх споживачів або відображення інформації на моніторі оператора, а також для вирішення завдань навігаційного орієнтування та проведення суден у районах підвищеної небезпеки.

Читайте також:
“Зміцнення стабільності в регіоні”: в Чорне море зайшов військовий корабель США USNS Laramie

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна