Стало відомо, яку продукцію закупить МОУ в 2021 році безпосередньо в НАТО

 

Департамент військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони України вже розмістив замовлення на придбання безпосередньо у виробників через “Агенцію НАТО з підтримки та постачання” зразків ОВТ визначеної номенклатури у межах державного оборонного замовлення.

Від фахівців Агенції НАТО найближчим часом очікують надання інформації щодо строків виконання угод, передає видання “Армія.Інформ”.

Йдеться, зокрема, про таку військову продукцію:

  • 37 комплексів протидії безпілотним літальним апаратам ЕDМ4S-UА;
  • 12 комплектів системи вимірювання дульної швидкості SL-520РЕF;
  • 90 комплектів снайперської гвинтівки калібру 8,58×70 (7,62×51) мм Barrett;
  • 2 підводних буксирувальники;
  • 73 комплекти запасної парашутної системи АZ-95 серії 3;
  • 73 комплекти тренувальної парашутної системи АD-95 серії 3;
  • 4 комплекти системи порятунку парашутиста Towed Jumper Release System;
  • 1 комплект радарної системи MFTR-2100/39;
  • 1 машину розмінування (BOZENA-5) з навісним обладнанням;
  • 1 машину розмінування (BOZENA-4) з навісним обладнанням.

Зазначається, що попередню оплату всіх замовлених виробів вже здійснено.

“Також готують проєкти окремих договорів, які необхідно додатково узгодити із зацікавленими відомствами й міністерствами відповідно до вимог чинного законодавства. Зокрема на постачання 1 комплекту радарної системи MFTR-2100/39; 1 машини розмінування (BOZENA-5) з навісним обладнанням та 1 машини розмінування (BOZENA-4) з навісним обладнанням”, – підкресили у виданні.

Також укладено зовнішньоекономічний контракт з виробником з Туреччини на постачання патронів для снайперської гвинтівки калібру 12,7×99 мм з бронебійно-запалювальною кулею і 12,7×108 мм холостих набоїв.

“Армія.Інформ” також окремо звернула увагу на систему ліквідації мін BOZENA-5 та пояснили тактико-технічні характеристики цієї машини.

Це – гусенична дистанційно керована машина для ліквідації мін з передавальним пристроєм на відстань до 2000 метрів.
Вона здійснює примусову детонацію або ліквідацію протипіхотних мін натискної чи натяжної дії, а також протитанкових мін з зарядом до 9 кг тринітротолуолу.
Процес розмінування контролює оператор з броньованої кабіни з прямим полем огляду. До місця розмінування BOZENA-5 доставляється на транспортному причепі.
Машину сховано за металевим кожухом, а від ушкоджень під час детонації її захищає броньований щит, розміщений у передній частині, безпосередньо за ціповим пристроєм.

Читайте також:
Міноборони вперше в історії здійснило закупівлю через Агенцію НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна