У Конотопі на виборах мера перемагає “свободівець” Семеніхін

 

На виборах міського голови Конотопа перемагає представник ВО “Свобода” Артем Семеніхін.

Про це в понеділок, 25 січня, інформує громадський рух “Чесно”.

“Станом на 7:40 25 січня усі дільниці, окрім однієї, яка уточнює протоколи, вже здали свої документи до територіальної виборчої комісії. За підрахунками ТВК перемагає Семеніхін”, – йдеться в повідомленні.

Про свою перемогу на виборах також оголосив і сам Семеніхін.

“Перемога! Дякую, мій Конотопе! Без моєї команди і побратимів це було би нереально”, – написав він у фейсбуці пізно ввечері 24 січня.

У Конотопі явка у день голосування – 24 січня – склала 30,8% (18 516 виборців).

Після перемоги Артема Семеніхіна у “Свободи” загалом 19 міських голів і ця партія посідає дев’яте місце за кількістю обраних мерів.

Як інформувала “Новинарня“, 16 листопада 2020 року від наслідків коронавірусу помер обраний 25 жовтня міський голова Конотопа Олександр Луговий. Проте він не встиг отримати мандат мера.
Колишній “регіонал” Луговий балотувався як самовисуванець і набрав 37% голосів, перемігши тоді чинного мера, “свободівця” Артема Семеніхіна.

Семенихіна вже обирали міським головою Конотопа у 2015 році. Але він не мав підтримки більшості депутатського корпусу і його усували з посади двома третинами голосів. Після цього “свободівець” поновлювався на посаді за рішенням суду.

Сьогодні ВО “Свобода” має в міській раді Конотопа 11 з 38 мандатів. У “Опозиційної платформи – За життя” – вісім депутатів, у “Слуг народу” – шість, у “За майбутнє” – п’ять і по чотири депутати є у “Європейської солідарності” та “Батьківщини”.

Читайте також:
Перевибори в Конотопі стануть битвою з “рускім міром” за північний схід України, – експерт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна