Офіцер НГУ став радником з питань реформування миротворчої поліції ООН. Служитиме в Італії

 

Підполковника Національної гвардії Романа Каркача призначили радником з питань реформування резервного поліцейського підрозділу Департаменту операцій з підтримання миру ООН.

Уже з лютого 2021 року офіцер проходитиме службу у Резервному поліцейському підрозділі Управління поліції ООН з розташуванням на Логістичній базі Департаменту операцій з підтримання миру Секретаріату ООН у місті Бриндізі, Італійська Республіка.

Досі Каркач перебував у складі українського національного персоналу в Управлінні поліції Департаменту операцій з підтримання миру Секретаріату ООН (Нью-Йорк, США).

“Резервний поліцейський підрозділ ООН у місті Бриндізі, до складу якого долучиться підполковник Каркач, надає підтримку щодо початкового розгортання поліції ООН в нових миротворчих операціях або спеціальних політичних місіях, а також надає підтримку поліцейським компонентам ООН в чинних операціях та іншим міжнародним партнерам на постійній основі”, – повідомила в понеділок, 25 січня, пресслужба НГУ.

Резервний поліцейський підрозділ складається із 36 співробітників, які мають спеціальні знання та досвід.
Йдеться про навички в сфері реформування та розвитку правоохоронних органів, підтримання громадської безпеки, боротьби зі злочинністю, включаючи транснаціональну організовану злочинність.

Досвід миротворчої діяльності правоохоронця – 8 років, наголошують в НГУ.

З 2009 по 2014 рік він перебував у складі українського національного персоналу МВС України у міжнародній операції з підтримання миру і безпеки ООН у Кот-д’Івуарі (ONUCI).

З 2015 по 2019 – проходив службу в складі українського національного персоналу в Управлінні поліції Департаменту операцій з підтримання миру Секретаріату ООН, м. Нью-Йорк, США, де координував діяльність поліцейських компонентів ООН по всій Західній і Центральній Африці – це місії ООН у Малі, Ліберії, Центрально-Африканській Республіці та у ДР Конго.
Також миротворець брав участь у спільній робочій групі по розгортанню Операції Об’єднаних Сил для боротьби з транснаціональною організованою злочинністю та тероризмом в регіоні Сахель (Африка).

Під час несення служби у складі операцій з підтримання миру ООН військовослужбовці НГУ вивчають міжнародний досвід у сфері правоохоронної діяльності, який надалі може бути використаний для розвитку Національної гвардії України за міжнародними стандартами.

Читайте також:
Деокупація Донбасу має початись з поліцейської миротворчої операції, – МВС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна