Байден скасує заборону Трампа щодо вступу до армії трансгендерів

 

Очікується, що новий президент США Джо Байден скасує заборону свого попередника Дональда Трампа на вступ до армії трансгендерних американців.

За інформацією ВВС, про скасування цього рішення Байден оголосить в понеділок, 25 січня, під час церемонії з новим міністром оборони Ллойдом Остіном.

Станом на 2019 рік, відповідно до даних американського оборонного відомства, які проаналізувала неурядова група Palm Center, в США було 8980 трансгендерних військовослужбовців.

Так, міністр оборони Остін сказав про необхідність скасувати заборону під час слухань у Сенаті під час затвердження його на посаді.

“Якщо ви підготовлені та кваліфіковані для служби, якщо ви можете відповідати стандартам, вам слід дозволити служити“, – сказав він тоді.

Додамо, що президент Байден у свій перший тиждень на посаді вже скасував низку неоднозначних рішень попередника.
Зокрема, доручив припинити будівництво стіни на кордоні з Мексикою, скасував заборону на подорожі з кількох переважно мусульманських країн та ініціював ініціативи щодо посилення расової справедливості.

Довідково:
Відповідну заборону Трамп ініціював під час першого року на посаді президента. У 2017 році Трамп оголосив у твітері, що країна більше не буде “приймати або дозволяти” трансгендерним американцям служити в армії, пояснивши це рішення “величезними медичними витратами та дезорганізацією”.
Заборона набрала чинності в квітні 2019 року. Трансгендерам, які вже проходили службу, дозволили залишитись в армії, але новобранців більше не набирали.

Читайте також:
Пентагон очолив генерал-афроамериканець Ллойд Остін, що підтримує постачання Україні летальної зброї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна