Посилений карантин дозволив зменшити навантаження на лікарні, – глава МОЗ

 

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що за період посиленого карантину, який тривав із 8-го по 24 січня, вдалося розвантажити медичну систему.

Про це йдеться в дописі на його сторінці у фейсбуці ввечері в неділю, 24 січня.

“Спільно нам вдалося стабілізувати ситуацію й розвантажити нашу медичну систему та медпрацівників. Якщо на початок грудня показник пацієнтів із підтвердженим COVID-19 або підозрою становив приблизно 29 000, то на сьогодні цифра складає 18 651 людина”, — заявив глава МОЗ.

“Хочу подякувати всім, хто дотримувавсь обмежень. Окремо завдячую підприємцям, які обрали шлях чесно виконувати протиепідемічні рекомендації та карантинні вимоги і завдяки цьому врятували чималу кількість людей від зараження”, – зазначив також Степанов.

При цьому він нагадав, що з опівночі 25 січня Україна повертається до тих карантинних обмежень, які діяли в грудні 2020 року.

Сьогодні опівночі в Україні припиняє дію посилений карантин.

Хочу подякувати всім, хто дотримувавсь обмежень. Окремо…

Опубліковано Максим Степанов Неділя, 24 січня 2021 р.

Читайте також:
В Україні завершується “інтелектуальний локдаун”: що заборонено надалі. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна