Полонених ОРДЛО передаватимуть Медведчуку через Мінськ, – Денисова

 

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова повідомила, що бойовики ОРДЛО передаватимуть полонених українців за маршрутом Ростов-на-Дону – Мінськ – Київ.

Про це омбудсмен сказала в коментарі Радіо Свобода в п’ятницю, 22 січня.

“Ми дізналися нову інформацію, її розповсюдили. Наша інформація була правильна. Потім іншу інформацію почали розповсюджувати деякі політики, що ніби-то (передавати – ред.) будуть через Майорськ (КПВВ “Майорське” – ред.), а потім все ж таки відбулося так, як відбулося. Тобто, вони за планами поїхали через Донецьк – Луганськ – Ростов-на-Дону – Мінськ. Потім потрібно, щоб це вирішували уповноважені органи із пропуску”, – сказала Денисова.

Омбудсмен додала, що нової інформації щодо передачі поки немає.

Як інформувала “Новинарня“, раніше стало відомо, що сепаратистські угруповання “ЛНР” і “ДНР” готові напередодні Водохреща передати українській стороні за посередництва кума Путіна Віктора Медведчука деяких цивільних громадян України, незаконно утримуваних в місцях позбавлення волі на території ОРДЛО.
Наміри сепаратистів привітав глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук. Водночас Кравчук заявив, що приватна особа (Медведчук) не має втручатися в питання міжнародного регулювання.

Зі слів Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денисової, з СІЗО в Луганську заберуть трьох осіб, з донецького СІЗО – 6 осіб.

Нагадаємо, останній великий обмін полоненими з ОРДЛО на рівні державного керівництва України відбувся 29 грудня 2019 року. Перед тим, 28 червня 2019 року, бойовики звільнили чотирьох українських військовослужбовців за посередництва Віктора Медведчука.

Читайте також:
Рік тому з полону ОРДЛО повернулися 76 українців. Омбудсмен нагадала, скільки ще наших громадян – у катівнях окупантів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.