Албанія видворяє російського дипломата через злісне порушення карантину

 

Влада Албанії оголосила персоною нон грата працівника посольства Російської Федерації в Тирані через злісне порушення ним коронавірусних обмежень.

Про це в четвер, 21 січня, поінформувала пресслужба албанського МЗС.

“Із жалем уряд Албанії ухвалив рішення оголосити дипломата Олексія Кривошеєва персоною нон грата, зобов’язавши виїхати протягом 72 годин із моменту надання офіційного повідомлення. Ми сподіваємось, що це рішення, ухвалене через недотримання законів і правил албанської держави, в такий складний час для всієї земної кулі, буде повністю зрозуміле російською стороною як необхідний захід для захисту здоров’я та безпеки всіх громадян в межах територія Республіки Албанія, незалежно від того, є це албанці чи ні”, – йдеться в заяві.

З квітня минулого року і досі албанський уряд постійно скаржився на російського дипломата.

Високопоставлені представники МЗС Албанії навіть зв’язувалися з послом Росії в Тирані, висловлюючи занепокоєння щодо постійних порушень працівником дипломатичної місії заходів проти епідемії COVID-19.

Незважаючи на обіцянки, що порушення більше не повторяться, дипломат продовжував порушувати протиепідемічні заходи.

“Албанський уряд бажає зміцнити дружні стосунки з Російською Федерацією та шкодує, що доброзичливість обох сторін була порушена неодноразовими окремими діями російського дипломатичного персоналу в Тирані, внаслідок невиконання заходів, вжитих албанською владою для захисту населення до COVID-19”, – наголосили в МЗС Албанії.

Проте в албанському уряді не надали детальну інформацію про вчинені порушення, а також не назвали посаду дипломата.

Водночас у посольстві Російської Федерації в Албанії назвали всі звинувачення на адресу російського дипломата необґрунтованими, та заявили, що розкриття імені дипломата в пресрелізі МЗС “грубо суперечить усталеній міжнародній дипломатичній практиці”.

Через пандемію коронавірусу Албанія встановила нічну комендантську годину, обов’язкове використання масок у приміщеннях та на відкритому повітрі і ввела правила соціального дистанціювання.

Читайте також:
Чехія оголосила двох російських дипломатів персонами нон ґрата

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна