Трамп хоче створити нову політичну партію, – ЗМІ

 

Президент США Дональд Трамп в останні дні перед своїм відходом з посади обговорював зі своїми соратниками створення нової політичної партії.

Про це в середу, 20 січня, пише видання The Wall Street Journal з посиланням на джерела, передає “Європейська правда”.

За словами джерел, минулого тижня Трамп обговорював це питання з декількома помічниками і іншими близькими до нього людьми.

За словами співрозмовників, Трамп сказав, що хотів би назвати нову партію “Партією патріотів”.

В останні дні Трамп ворогував з декількома лідерами республіканців, у тому числі з лідером більшості в Сенаті Мітчем МакКоннеллом. Опитування показують, що Трамп зберігає сильну підтримку серед рядових виборців Республіканської партії.

Наразі не зрозуміло, наскільки серйозно Трамп збирається створити нову партію, що потребує значних часових і ресурсних витрат. У Трампа є велика база прихильників, деякі з них не були глибоко залучені в політику Республіканської партії до кампанії Трампа 2016 року.

Треті партії зазвичай не отримують достатньої підтримки, щоб відігравати важливу роль в національних виборах у США.
Будь-які спроби створити нову партію, швидше за все, зіткнуться з інтенсивним опором з боку представників Республіканської партії, яких роздратує думка про те, що Трамп позбавляє підтримки кандидатів від Республіканської партії, пише ЗМІ.

Читайте також:
“Пишаюся, що не розпочав нових воєн”: Трамп у прощальному зверненні закликав націю єднатися

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна