Оператори ССО провели маневри в ополонці при 20-градусному морозі. ФОТО

 

Військовослужбовці Сил спеціальних операцій відпрацювали дії в умовах низьких температур: маневри проводили в ополонці при 20-градусному морозі.

Про навчання в середу, 20 січня, повідомила пресслужба Командування Сил спецоперацій.

Зазначається, що оператори відпрацьовували вправи поодинці, двійками та трійками. Один із моментів – вміти самостійно вибратися із льодового провалу в повному комплекті польового спорядження.

Фото: пресцентр КССО

“Наступний крок – не допустити аби у людини, яка щойно побувала у крижаній воді не сталося переохолодження. Тут воїни використовують спосіб зігрівання термоковдрою в колі”, – повідомляють у КССО, ілюструючи, як це відбувається.

Фото: пресцентр КССО

Інший етап тренувань – надання першої медичної допомоги потерпілому в польових умовах. Воїни ССО опрацювали ситуацію, коли постраждала людина не може дихати при ознаках спазмової реакції організму.

Фото: пресцентр КССО

Кожна така вправа відточує алгоритми дій у ситуаціях, що можуть статися під час виконання бойового завдання, наголошують у Командуванні ССО.

Крім того, одним із завдань було пронирнути під кількома льодовими ділянками і не промахнутися у спробі виринути на поверхню.

Фото: пресцентр КССО

“В той час, коли для багатьох українців суворі холоди принесли лише дискомфорт – підрозділи ССО України використали зміни погоди на свою користь: попрацювали над відточенням навичок з безпечного поводження на кризі. І вчергове довели готовність виконувати завдання за призначенням за будь-яких умов”, – підсумували в пресслужби цього окремого роду сил ЗСУ.

В КССО додали, що навчання співпали з християнським святом Богоявлення.

Читайте також:
“Вхурделило”: 93-тя бригада відпрацювала наступ між кучугур і в снігу по коліна. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна